Xips de kale

el

XIPS DE KALE

 

El kale, és un tipus de col que mai havia tastat. Hui, però, he anat a comprar al mercat, m’han cridat l’atenció les seues fulles arrissades i li he comentat a Susana que em parlara d’ella.  Susana, és una llauradora de Godella, que fa possible, com tants altres ací a la comarca de l’Horta, que  els fills i néts de llauradors puguem dormir tranquils, sabent que continuarem consumint verdura fresca, criada a la nostra terra.

Hi ha coses que ja no m’impressionen, però he de dir que sí que m’emocionen.  Quan li he preguntat, ella m’ha explicat el que havia de fer per a poder gaudir d’aquesta verdura d’una manera diferent, saludable i cridanera. Una explicació curta i contundent que assegura l’exit a la taula de casa, com així ha sigut.

He arribat a casa, he cridat els meus fills, els he presentat a kale. Hem separat les fulles del tronc i hem protagonitzat una aventura emocionant a la cuina de casa nostra. Uns minuts després séiem a taula i gaudíem d’un plat molt especial per a picar.

Vos ho conte?

INGREDIENTS:

fulles de kale (col arrissada) separades del tronc. (Ha d’estar acabada de collir)

oli d’oliva

curri

 

PROCÉS:

Precalfem el forn.

Preparem la safata del forn amb un paper de forn al damunt.

Untem les fulles de kale, amb les mans, d’oli d’oliva i el curri.

Seguidament, les fiquem esteses sobre la safata .

Les posem al forn 10′ a uns 150 graus.

I llestes!!!

tAstantelmón2017