Coll de corder al forn


D’aquelles parts saboroses del corder que no apreciem prou!

20170209_135048_8_bestshot

 

Tinc un germà que un dia va decidir fer-se pastor d’ovelles. S’havia cansat de tot el que envoltava les ciutats modernes. Ell era fuster, dels bons, però va entrar en una crisi personal. Un dia se’n va anar a Benasque a passar uns dies tot sol, a la muntanya, i va tindre un accident molt greu, però es va salvar.

Després d’aquell episodi terrible i colpidor, un dia va vindre a casa i em va dir que anava a fer-se pastor d’ovelles. Jo no l’acabava d’entendre. Tan sols se’m va ocórrer dir-li: – Estàs boig?  No feia molt havia llegit un article a la revista setmanal del diari El País, on tractaven el tema. Ho plantejaven com una activitat força dificil, plena d’impediments administratius i on la llibertat a la qual ell volia accedir no era real. Millor dit, jo no la veia real.

La paraula llibertat, pot ser entesa de moltes maneres. No totes són certes i totes ho són un poc. La llibertat en una societat capitalista pareix que te la donen els diners, però ara mateix pense que aixó no és així. Viure en un lloc on el capitalisme es fa sentir al teu voltant és molt complex. Igual o més complex que viure com el meu germà en un poble on a l’hivern són 21 habitants. Què en penseu? Fins a on arriba la nostra llibertat d’elecció? Què estem disposats a sacrificar?

 


 

Ingredients:

una o dos tallades grosses de coll de corder, de la part redona, per persona.

julivert

oli d’oliva

1 got de vi blanc

espècies, (jo li vaig ficar, pebre negre mòlt i pebre de Jamaica, amb un poc de gingebre)

2 o 3 dents d’all trossejades, al gust

sal


Procés:

precalfem el forn

a la safata on anem a fer la carn fiquem una bona base de julivert

fiquem els medallons sobre la base de julivert

salpebrem

fiquem oli d’oliva en la quantitat que necessitem

afegim un gotet de vi blanc

tapem i deixem, una mitja hora que agafe els sabors. Si ho preparem el dia d’abans, molt millor.

fiquem al forn, uns 35 minuts, foc dalt i baix a 220º.

** heu de tindre en compte, que cada forn és diferent. Jo ho faig en un forn elèctric.

**** Per acompanyar la carn, he fet uns xampinyons farcits d’all i julivert, fets al forn en 20 minuts. Mentre feu, a la banda de dalt del forn, la carn, a la banda de baix, quan falten un 15 o 20 minuts, fiqueu la safata amb els xampinyons.

 

tAstantelmón2017

 

2 comentaris

 1. El Josep ha dit:

  Ben bo deu d’estar. Ensumo els aromes que arriben aixi i tot, mentre vaig llegit l’elaboracio i la llengua es fa aigua sols de pensar que ja tinc dinar decidit per avui. Gracietes guapa i deliciosa cuinera del espirit, del espirit de tots aquells que tenim l’aspiracio de sentir mes enlla de tan sols menjar.

  M'agrada

  1. tastantelmon ha dit:

   Gràcies Josep! És un bon plat, a més a més, m’ha fet recordar al meu germà i la seva forma d’entendre la vida. En eixe moment, jo vaig pensar que estava boig, però ell va ser el que’m va ajudar a eixir del cau en que m’havia ficat i que jo pensava que era la meva salvació. Jo tenía un bon salari, però companys que no és mereixien la meua companyia i jo no ho entenía. Ara comence a entendre, dins d’esta societat, jo estic un poc boja. M’agrada pujar i baixar muntanyes, m’agrada cuinar i m’agrada estar amb els amics, però no els coneguts, ELS AMICS, que hi han pocs. Cada cosa que faig, la faig perque m’agrada i aquella que faig que no m’agrada emmalalteix la meua ment. Gràcies!!!

   M'agrada

Els comentaris estan tancats.