Vedella adobada a la planxa amb rostit de creïlles


Una idea per sopar!

2017-02-05-10-46-02-1

Voleu un sopar preparat en un tres i no res?

Ací teniu una idea molt comuna a les nostres taules!

És tan fàcil de preparar i de fer que pareix una ximpleria.

 Per què ho publiquem?

El menjar és el que fa que  sentim que el nostre cos funciona bé. Aleshores, hem de menjar bé!

 Hui en dia es fa dificil. Acabem comprant productes precuinats a llocs on no els importa la qualitat del producte sinó el benefici econòmic.

Al treballador que tenim darrere del mostrador, aquell que ens ajuda a agafar tots els productes, aquell que ens fa decidir, aquell que ens fa pensar que els comprem en total llibertat, el que li importa és, bàsicament;  el salari que cobrarà a final de mes. Els treballadors de les grans superfícies no tenen capacitat de decisió, d’ací que sols puguen complir amb les funcions assignades. Saben que si no venen allò marcat pels grans directius el seu salari a final de mes potser es reduïsca.


Si comprem al xicotet comerç, aquell que s’ha de diferenciar per poder competir amb les grans superfícies, estarem participant d’una manera activa amb l’economia local, on el productor i el distribuïdor, van de la mà.

Qui es decideix a muntar un negoci propi, en temes de menjar, ho fa perquè s’ho estima i sap el que fa. Si no ho estimara la fallida seria immediata. Això es percep. Pensem que són els nostres proveïdors directes. Si a això unim la dificultat de negoci a la qual estan sotmesos els xicotets productors i distribuïdors, ens dona la seguretat suficient per a saber que ens ofereixen el millor d’ells i del seu producte.

Ací és on està la diferència, en la qualitat del tracte, del producte i d’infinitat de situacions que no ens adonem, però passen. Les veiem com habituals i d’obligat compliment per part del  xicotet. No pensem, i hem traslladat un tracte aspre, sense emoció i buit de sensacions, que és el que ens trobem a les grans superfícies, on s’ha perdut la professionalitat i l’estima pel que es fa. Al xicotet comerç  quan entres, pots eixir amb sensacions, i emocions que no et deixaran indiferent.

Ingredients:

Rostit:

creïlles

mantega (50g per una creïlla gran)


Vedella: 

vedella, una tallada per persona.

julivert

dents d’all

oli d’oliva

tàperes

sal


Procés:

Rostit de creïlla:

   Precalfem el forn

   Ratllem la creïlla

   La barregem amb la mantega desfeta

   Fem una massa i la rostim en una paella que hem preparat al foc.

   La passem a una safata que introduirem al forn perquè es mantinguen calentes i estiguen més cruïxents

 Vedella:

  Deixem la vedella adobada el dia anterior.

  L’adob:

       julivert trossejat

      alls trossejats

      tàperes

      oli d’oliva

Fiquem una capa de l’adob en la base de la safata, i damunt una tallada de vedella. Fiquem una altra capa de l’adob i damunt una altra de vedella. Açò ho repetirem totes les vegades que calga.

Fiquem les tallades de la vedella, ja adobades a la paella molt calenta i les torrem.

tAstantelmón2017