Arròs negre amb alga wakame


Tot és possible!

2016-10-20-19-56-10

Un plat especial, la seua elaboració i la seua presentació m’ha fet passar moments molt bons i els vull compartir amb tots vosaltres. Recordar-vos que tot a la vida és possible, però hem intentar-ho, si no, no serà possible fer un tAst al món!

Menjar algues està de moda, però a la cuina no hi ha modes. Cuinar és crear plats amb els ingredients dels que disposem al lloc on vivim, aprendre dia a dia i gaudir de la nostra cuina de casa com mai havíem sigut capaços de gaudir.

A poc a poc, anem descobrint o redescobrint elements que passen a formar part del nostre dia a dia a l’hora de preparar un plat per dinar o sopar.

A casa, intentem sorprendre i sorprendren’s de tot allò del que som capaços de cuinar i que mai se’ns havia passat pel cap.

Anar a  comprar al mercat, un dels llocs més dinàmics, en moviment i en color,  ens ajuda a descobrir,  a inventar i a emocionar els nostres sentits mes primitius. Per això som capaços de cuinar, tastar i alimentar-nos.

Les algues

** La quantitat d’alga va a gustos. Recomane anar introduïnt-ne a poc a poc, per anar acostumant-nos al sabor.

Estem parlant de verdura del mar. Nosaltres estem acostumats a la verdura de terra, però us assegure que una vegada la tasteu, no deixareu passar l’oportunitat de continuar cuinant amb algues.

L’alga Wakame, te un sabor molt paregut a la bleda.

Animeu-vos i feu de les algues una part important de la vostra cuina.


Ingredients:

400 g d’arròs de gra redó

50 g d’alga wakame

200 g de sèpia bruta amb la seua tinta

1 litre de caldo de peix

1 dent d’all

1 tomata ratllada

pebre roig dolç

oli d’oliva

sal

 


Procés:

Trossegem la sèpia i guardem les bossetes de tinta.

Calfem el caldo i desfem la tinta, colem i reservem.

Fiquem la paella al foc amb oli d’oliva. Quan estiga calent afegim la sèpia i comencem a sofregir, uns 8 minuts.

Afegim l’alga wakame, trossejada, i sofregim juntament amb la sèpia, uns 5 minuts.

Ara fiquem a sofregir, junt amb la sèpia i l’alga, la dent d’all i la tomata ratllada. Sofregim uns minuts i afegim l’arròs, li peguem unes voltetes i afegim el caldo calent.

Deixem coure   uns 20 minuts, tapem i deixem reposar.

Ja el tenim!  tAstem el món!

** L’ arròs l’he decorat amb un tros de lletuga de mar, per a poder fer la foto i resaltar el negre sobre el verd i el blanc.

tAstantelmón2016