Fideus a la cassola, a la meua manera

el

Fideus a la cassola, a la meua manera!

20161004_134053_3_bestshot

Un plat de calent, que pot contenir tot allò que reconforta el teu cos els dies de fred o aquells, que necessites reanimar el teu esperit lluitador.

El plat de hui, ens fa recordar els moments dolços de la infantesa quan venies de l’escola i la mare havia ficat el plat de fideus a taula. Ell, com sempre, immòbil, t’esperava fumejant.

La cuina és un món fet per la necessitat d’alimentar-nos. Al llarg de la història hem utilitzat tot el que teníem al voltant i hem anat creant plats que amb el temps s’han convertit en tradicionals en un lloc determinat. La utilització, o no, dels mateixos ingredients en un plat depenia de la facilitat que tingueres d’aconseguir els ingredients que el conformaven i de la temporada. Poc a poc es va anar construint la cuina tal i com la coneixem hui. Poc ha canviat a les cases. Hem aprés de grans cuiners, però la nostra font principal d’aprenentatge està al carrer, on la gent major recorda i fa recordar els plats fets amb la virtut de la necessitat.

Fa poc, vaig llegir al blog  Cuina cinc   un post  de “Fideus a la cassola”.  Amb la seua lectura em van fer venir ganes d’un bon plat de fideus per dinar. Un com aquell que havia vist descrit. Com que va ser tot molt ràpid i no tenia tots els ingredients, amb la idea en el cap vaig fer un plat diferent, però semblant.


Ingredients:  (4 persones)

 

1 litre de caldo de pollastre

3 botifarrons de carn

150 g de garrofó

250 g de fideus del núm. 4

oli d’oliva

sal

safrà en bri


Procés:

Fiquem l’oli d’oliva a la cassola.

Quan estiga calent, afegim el botifarró trossejat i el garrofó. Ho deixem sofregir tot, el temps necessari.

Afegim el caldo de pollastre, prèviament precalfat i deixem que alce el bull.

Fiquem els fideus, baixem el foc al mig, deixem coure el temps que marque el proveïdor.


Un plat fàcil i ràpid de fer.

Gaudiu a la cuina, gaudiu del moment!

tAstantelmón2016