És una coca típica de les comarques que conformen València, Castellò i Alacant. A cada lloc l’anomenen d’una manera diferent, però estem parlant de la mateixa coca: coca de llanda, coca de sucre, coca de llima, coca boba…
A València es diu, majoritàriament, coca de llanda. Rep aquest nom pel recipient on es cou la barreja dels ingredients.
La llanda es converteix en un element diferènciador i molt atractiu, ja siga per la seua senzillesa o per l’espectacle que es produeix a la taula quan traus Coca de Llanda!
MIDES: 35 x 22,5 x 3,5
La coca de llanda més comuna és la que hui publicaré. Tan sols du, sucre, ous, llet, llima i oli de gira-sol. Pots afegir-li, atmetlla, poma, platan, etc. també es podria fer amb ingredients diferents. Tot depén dels que tingues eixe dia a casa o de com la vulgues fer.
És econòmica, si la fas a casa, però no ho és si la compres feta, així que només heu d’apuntar-vos la recepta, ficar-vos i fer-la. Veureu que ràpid la fem.
Necessitem 15′ minuts per preparar-la i 30′ de cocció. Després podrem gaudir d’ella al voltant de 6 desdejunis per 4 persones, que combinarem amb café amb llet, suc o amb el que vosaltres preneu habitualment.
Ingredients:
3 ous
200 g de sucre (150 per a la coca i 50 per a ficar damunt)
la pell d’una llima (sense la part blanca)
150 ml d’oli de gira-sol
400 ml de llet
400 g de farina
3 sobres, dobles (blau i blanc) de paperets de llimonada
Procés:
En un bol fiquem els ous i els batem.
Afegim el sucre, fet en pols amb un robot, i la pell de la llima ratllada. Ho barregem amb els ous.
Afegim l’oli i la llet i els barregem amb els ingredients anteriors.
Ara afegim la farina i els paperets de llimonada. Ho barregem tot.
Fiquem la barreja anterior a la llanda on anem a coure la coca, li fiquem sucre a la part de dalt.
Col·loquem al forn, prèviament precalfat, 15 minuts a 180 graus, amb el foc baix i a continuació encenem el foc de dalt i de baix 15 minuts, a la mateixa temperatura.