Menjat, menjar!

el

Garopa  a la brasa amb creïlla, bajoca i carlota al vapor!

20160812_134832Cuinar i practicar un esport pot ser comparable:

Tu pots practicar esport al gimnàs o a l’aire lliure. Si el practiques al gimnàs, pagues per estar a un lloc tancat exercitant el seu cos, al ritme de la música imposada pels altaveus i dalt d’una cinta elèctrica que té dóna la seguretat de no mouret del lloc i exercitar el temps que marques a l’ordinador. Si el practiques a l’aire lliure, tens llibertat de  moviment, l’ordinador és el teu propi cos, estàs a l’aire lliure, respires oxigen natural, gaudeixes de la natura i t’assegure que descansa la teua ment, és totalment gratuït.

A la cuina de casa pots utilitzar precuinats, comprats a les grans superfícies, on tu tries el teu menjar, sense cap explicació professional, sols la que posa al pack. Pots assaborir un sabor formulat, que intenta destacar un sabor tradicional.

O pots cuinar tu i formular, amb productes naturals comprats al mercat, tenir una relació directa amb el venedor. D’ací la nostra llibertat, imperfecció i creativitat, amb el plaer de fer un tAst diferent, del mateix plat cada vegada que’l cuinem. Així gaudim de la nostra cuina,  satisfarà als cossos més indecisos, acostumats a la formulació química dels grans productors.

Menjar, menjar real no és impossible. Estic convençuda que no hi ha res impossible de fer si el que tens són ganes de fer realitat els teus somnis.

Deixa anar la teua imaginació, no tingues por, deixa que facen un tast als teus plats i no faces un drama d’un moment a la cuina, gaudeix i juga amb la cuina, ves a comprar, parla amb els teus, decidiu. La taula és un lloc d’encontre, de la família, els amics i el lloc on es prenen les decisions importants, no les objectives, les que flueixen de manera natural.

Escolta el teu cos, ell et demana, no et tornes boig pensant en la dieta que em van dir, o aquella que està ara de moda, deixa’t dur per la crida del teu cos i no et deixes enganyar per ningú. Gaudeix dels colors i olors naturals, exercita els teus sentits anant a comprar als llocs on la llum és natural i no t’enganya. Els professionals t’aconsellaran. Endavant, gaudeix del moment i no deixes passar l’oportunitat.

El plat de la foto, el vaig menjar al restaurant   Pesca No Prato   l’Agost passat.  Menjar natural, el peix estava fet a la brasa i les verdures al vapor. Un plat senzill, però excel·lent. Vaig menjar, MENJAR!    

tAstantelmón2016