Mussola amb all i pebre


Un plat fet amb mussola del Mediterrani.

L’all i pebre és un plat molt personal, amb moltes variants, però impressionant!

2016-09-15-14-24-12

Comprar producte fresc, local i de qualitat, s’ha convertit en un passeig per l’oblit i una odissea per als que treballen fora de casa amb horaris que no els permeten gaudir d’una compra com les d’abans.


Anar a comprar a la peixateria, a la carnisseria, a la fruiteria, a la verduleria, ens dóna idees i desperta els nostres sentits.

Anar al supermercat, et fa comprar el que el teu subconscient ha absorbit amb tota la publicitat que ens arriba.


Quan compres al mercat sempre hi ha gent que et conta la seua història. La cuina de casa mai ha sigut fruit d’una planificació organitzada, mes bé, ha sigut fruit d’una necessitat.

Una recepta pot ser contada de moltes maneres diferents i totes han d’estar bones. No hem dubtar, cal aprendre i deixar-se ensenyar.

Sempre que al mercat algú ens conta el secret de la seua recepta, a mi em trasllada al lloc on passa i amb emoció sóc capaç de sentir el soroll i l’olor que la cuina desprén. A més a més, intente imaginar el sabor que tindrà i mai dubte a intentar recrear la recepta que m’acaben de contar.

Jo sé que ara ens hem d’organitzar més  si volem comprar al mercat, però la planificació no està renyida amb la compra d’aliments de qualitat i de producció local.

Ahir vaig anar a la peixateria amb la idea de comprar verat i fer un arròs, però la peixatera em va dir que no havíen eixit verats de la mar. Al mostrador vaig vore que tenia mussola. Així, sense pensar-ho dos vegades ja tenia clar el que anàvem a dinar: mussola amb all i pebre!


Ingredients:

mussola

all

pebre roig

ametles

julivert

caldo de peix

farina

oli d’oliva

sal

Procés:

Enfarinem la mussola.

Posem oli d’oliva a la cassola on anem a fer la mussola. Quan estiga calent fiquem la mussola enfarinada i la fem, volta i volta. Reservem.

Amb el morter fem la picada d’atmetla, all i julivert.

Sofregim amb el mateix oli amb què hem fet la mussola. Quan ja ho tinguem, afegim el pebre roig i ho sofregim uns segons.

Afegim el caldo de peix. Tan sols la quantitat necessària per a cobrir la mussola que farem.

Quan alce el bull, afegim la mussola reservada i deixem coure el temps necessari perquè es faça i agafe un bon sabor.

tAstantelmón2016