Fideus amb peix i marisc


Un plat d’abans, fet avui!

foto170

Podem dir que és un plat passat de moda, gens innovador, un plat fet com el feia la meua mare, un plat tradicional, un plat com els d’abans…

Un plat de fideus de peix i marisc ens pot ajudar a recuperar l’ale després d’un dia de fred intens o després d’uns dies fora de casa, mal menjant. Ens renova les nostres energies i ens recorda que un bon menjar no l’hem de buscar, l’hem de fer i gaudir!

Pareix un plat difícil, però us assegure que amb els elements bàsics ja preparats, amb antelació, en 10 minuts, el temps que costa ficar taula, podem gaudir d’un bon plat, fet a casa i de qualitat superior.

 

Ingredients:

Caldo de peix  

fideus del nº 4

cloïses

clotxines

mero

cigales o gambes

oli d’oliva

sal

julivert

una o 2 dents d’all

 

*** Les quantitas dels ingredients varien en funció del comensals. Si teniu dubte, m’ho pregunteu directament o pregunteu al vostre peixater de confiança.

 

Procés:

En una cassola,  fiquem oli d’oliva i  sofregim la dent d’all picada amb el julivert picat, sofregiu les cigales o gambes que aneu a ficar, reserveu.

Al mateix oli, fiquem el mero o peix espasa, trossejat, sofregiu.

Ara fiquem les cloïses i les clotxines, deixem que s’obriguen.

Afegim el caldo, deixem que alce el bull, afegim els fideus i quan falten 2 minuts afegim les cigales, previament sofregides.

Un plat deliciós, un plat de la mar!

tAstantelmón2016