Llonganisses en tomata amb romaní


El temps passa, la vida també, així que anem a aprofitar el moment.

Hui un plat fàcil, dinàmic i ple de records.

Llonganisses en tomata amb romaní

20160516_203143_1_bestshot

La meva mare, quan feiem una excursió per dinar a la muntanya, sempre preparava un tupper amb tomata i pimentó fregit ple de llonganisses, botifarres de ceba i llomello. A l’hora de dinar, ens ficava dins del pa, la tomata amb una o dos llonganisses, una botifarra de ceba i una  tallada de llomello. Era un entrepà dolç i atipador.

Els xiquets, ens sentavem en una pedra, en terra i amb la il·lusió de ser grans sense deixar de jugar, gaudiem amb els amics d’un bon tall a la muntanya. Recorde eixos moments plens d’ignorancia, il·lusió, atreviment, moments plens de jocs fets amb la imaginació.

Era un dinar excepcional, la formalitat es quedava a casa, el sentar-nos a taula a dinar no era obligat. Com a excepció ens omplien un got amb cola i destapaven una bossa de papes. El dia era únic!

Hui les coses han canviat, hem d’aprofitar les facilitats que ens ha proporcionat l’evolució, però no deixar que el tindre massa, no ens deixe viure d’il·lusions, hem de dosificar i gaudir del moment.

Amb eixe record em vaig quedar, ara l’aprofite per fer un sopar ràpid el plat és ideal, com que és per sopar i no ha de ser molt pessat, tan sols li fique, tomata, llonganisses trossejades i romaní. El romaní li dona frescor al plat i a mes a mes, a mi hem transporta a l’olor característic del bosc mediterrani, una barreja de pi, timó, romaní…

El romaní que utilitze per aquesta recepta, el vaig agafar fa uns dies a la Serra Calderona. Pujant a la  gorrissa.


Ingredients: 

Llonganisses

tomata de pera trossejada

oli d’oliva

sal

mel

romaní (dos rametes)

       **** La quantitat dels ingredients, va en funció de la gana del personal.

Procés: 

Sofregim les llonganisses a una paella amb oli d’oliva, volta i volta, reservem.

A la mateixa paella on hem sofregit les llonganisses, afegim la tomata, salem i li fiquem una cullerada de mel, per a llevar l’amargor que puga deixar la tomata.

Quan la tomata estiga a mig fer, afegim els trossos de llonganissa i les fulles del romaní.

       *** Jo per acompanyar el plat, faig o verdura a la planxa o creïlles fregides amb alls secs.

tAstantelmón2016