Pésols amb ceba i pernil


 

Comencem la setmana amb un plat senzill i de temporada!

20160514_143311_3_bestshot

 

Un plat senzill i nutritiu.

La vida també pot ser senzilla i nutritiva. El nostre cos, la nostra ment, són els fonaments bàsics per a poder gestionar dia a dia les nostres vivències.

El camí que recorres, mentre vius, es transforma i et transforma.  He vist nàixer als meus dos fills i els he tingut al meu braç des del primer sospir. Això em dóna avantatge i me n’adone com de complicada podem arribar a fer la  nostra existència, sense més.

Per què escric açò? Açò no és cuina, pensareu.  A través d’este blog, vull donar a conèixer, a través de la cuina, com de fàcil pot ser tot. Com més pràctica agafem a l’hora de cuinar, més fàcil serà tot el que fem en el nostre dia a dia.

Uns dies el teu cos i la teua ment et demanen que ja hi ha prou. Prou de patir per coses insignificants, estadis on els actes són tan sols conseqüència de les teues necessitats personals i que perfectament poden ser compartits, i amb el conjunt d’accions individuals, aprendre a través de  l’experiència.

No ens queixem tant, actuem.  Però actuem tots junts, tots a una. No deixem que la culpa siga una part important de la nostra vida,. Utilitzem aquesta paraula quan menys millor. Deixem-nos d’egocentrismes i de pors. Que la baixa autoestima no ens impedisca jugar al joc que és la vida, i sobretot, respecteu tots aquells que intentem avançar sense por a equivocar-nos.

Juguem a viure. Ja esta bé de jutjar tot i a tots. Siguem lliures i deixem que tot transcórrega de manera natural i sense obvietats fonamentades en excentricitats dominades pels poderosos. Compartim i deixem que l’aventura de conéixer-nos no siga el lloc on destapar les teues pors i bramar per por a no dominar la i les situacions.

Feu este plat, i veureu com de fàcil pot ser tot.  Aquest plat us pot mostrar que tan sols ens ho hem de proposar.

INGREDIENTS:

400 g de pésols

150 g de pernil

1/2 ceba

oli d’oliva

sal

pebre negre mòlt

 

Bullim els pésols 10 minuts.

En una paella, per aquest ordre: sofregim el pernil uns 3 o 4  minuts, afegim la ceba i la sofregim uns 2 o 3 minuts i salpebrem. Hem de sofregir a foc mitjà.

Afegim els pésols amb un poc d’aigua, de la que hem usat per a bullir-los. Tapem la cassola i deixem coure uns 10 o 15 minuts a foc mitjà.

 

Ja tenim el plat.

Com a primer plat o per acompanyar carn, peix, etc.

 

** Són moments de transició, moments on vols eixir fora d’allò que pot atrapar les teues emocions i sensacions, tan sols perquè no entens molt bé per què has de continuar aguantant situacions, de gent que durant 44 anys no han sigut una part important en el teu dia a dia i que ara, acaben d’entrar i no se n’adonen que tu vols caminar.

 

tAstantelmón2016