Torrada de pa amb pimentó torrat


  Continuem amb l’aventura del menjar!

Tastem! Descobrim! Aprofitem el moment!

20160512_112322_1_bestshot

 

Hui estava mirant un programa de cuina, “La Cocina de Nicola” presentat per  Nicola Poltronieri, un italià que viu a Espanya.

Estava preparant un dels plats que presentava hui al programa i ha dit (més o menys):  “Yo no tengo formación en cocina, pero he aprendido a lo largo de muchos años en grandes restaurantes…”  M’ha donat la sensació de voler  dir que encara que no tenia un títol, però gràcies a la seua formació pràctica i a les seues ganes, és un bon professional.

          No vos fa pensar?

          Per què ens hem de justificar?

      Penseu que pots no tindre un títol i tenir l’habilitat de desenvolupar determinades feines?

Us assegure que si necessitàrem un títol per a desenvolupar totes les feines, els i les mestresses de casa no estarien qualificats per a fer la feina que fan. Feines de la llar, criança, educació, de formació pràctica amb la vida, cuina, planxa, neteja… Pot ser interesse excusar-se en la no qualificació, deixant de banda les habilitats, per a no considerar-ho una feina i deixar de banda un col·lectiu social, força interessant i necessari.

Una formació teòrica és important a l’hora d’aprendre d’altres experiències reals.  Però l’amor pel que fas, les sensacions que et transmet allò que t’agrada, mai es traduirà en “treball”, serà plaer, sensacions, amor.

Cuinar, és un joc d’habilitats, on desenvolupes tots els sentits. Un joc on la vista, l’olfacte, el tacte, el gust i l’oïda ens parlen de tu.  

Hui vos presente un plat molt senzill, ple de color i sabor, amb 5 ingredients, de qualitat 100%. Pa de forn de llenya, pimentó torrat, picada d’all, julivert i oli d’oliva.  Vos assegure que pocs restaurants de les grans ciutats, s’atreveixen a presentar aquest plat com un entrant. Busquen la dificultat, la transformació dels elements i massa sovint deixen fora de les propostes els plats més naturals. Amor i plaer és el que busque jo quan menge. Amor i plaer et fan sentir viu.

INGREDIENTS:

2 pimentons rojos

un pa redó de mig quilo a llesques

1 dent d’all

julivert, al gust

sal

oli d’oliva

PROCÉS:

Torrem els pimentons al forn a 200º una hora, aproximadament (depén de la força del forn). Quan es gelen els pimentons, els llevem la pell i els fiquem en un plat.

Preparem, amb el morter, una picada d’all, julivert, sal i oli d’oliva.

Tallem el pa a llesques i el passem per una torradora.

Ho presentem a taula i cada comensal que es servisca el pa, fique el pimentó que li apetisca i amb una cullera deixe caure l’oli amb l’all i el julivert a sobre.

Ja està!!!

tAstantelmón2016