Arròs caldós de pollastre, verdures i bolets

el

Arròs!

20160511_142029_5_bestshot

 

Buidant la nevera, tornant a centrar el tema, caminant pel món, i cuinant a casa!!!

He gaudit d’un temps on les opcions que envolten el lloc on desenvolupe les meues emocions no tirava endavant. A poc a poc i amb l’ajuda de tots aquells que pedalegen amb mi, he tornat al lloc. La cuina de casa no és qualsevol cosa, està plena d’emocions. Sense elles, no hi ha sensacions.

Sense les sensacions, records i moments que hem viscut i que vivim, les emocions passaran pel costat i no ho notarem. Podem ser modelats, les estadístiques diran el que estem disposats a comprar i amb l’enginy d’uns pocs acabarem menjant el que ens diran. No hi haurà transformació, s’imposarà el model industrial i el menjar natural serà una opció per a uns pocs. La majoria d’éssers humans serem esclaus d’un efecte social molt mediatitzat.

No puc evitar anar al mercat. Els colors, els olors i la relació amb els professionals, fan que es desperten en mi les ganes de sentir el plaer de menjar un plat fet amb productes naturals, ple de sabor casolà.

INGREDIENTS:

200 g de pollastre ecològic trossejat

100 g de garrofó

1 carabassó menut

1 carlota mitjana

4 múrgoles

2 l d’aigua

oli d’oliva

200 g d’arròs redó

1 gotet de vi blanc

cúrcuma

PROCÉS:

En la cassola on anem a fer l’arròs fiquem oli d’oliva. Quan estiga calent, afegim el pollastre trossejat i el sofregirem 5 minuts. Afegim les múrgoles trossejades i continuarem sofregint 3 minutets més. Afegirem el vi i deixarem que es consumisca.

Fiquem l’aigua a la cassola i deixem bullir 20 minuts

Afegim les verdures, garrofó, carabassó i carlota trossejats i deixem bullir uns 10 minuts.

Afegim la cúrcuma, que li donarà un poc de color a l’arròs.

Afegim l’arròs i el deixem coure 15 minuts.

Deixem reposar i…

A gaudir d’un arròs caldós casolà!!!

** Podem deixar preparat el caldo d’un dia per un altre, així sols serà arribar a casa, ficar a bullir i afegir l’arròs.

tAstantelmón2016