Salmó marinat (recepta bàsica)


Marinant salmó

20160222_121127_7_bestshot

El plaer de tindre-ho tot a punt i poder preparar un bon esmorzar, dinar o sopar no es pot valorar econòmicament.  La preparació amb temps, ens dóna el plaer de sentir-nos tranquils, sabent que un bon plat, preparat per nosaltres mateixos, estarà a taula en un tres i no res.

Organització, ens demanen  les empreses per  a  realitzar el nostre treball de manera eficient. Una bona organització al teu lloc de treball comporta un estalvi en temps i diners a l’entitat on treballes.

Nosaltres, ens hem d’organitzar a casa. Si ho fem per altres, per què no per nosaltres? Tindrem més temps per a gaudir de nosaltres mateixos, de la nostra família, dels nostres amics i coneguts, i no deixarem de banda la nostra cuina. Dedicar un temps a elaborar els nostres menjars, a més d’estalviar temps i diners, ens farà guanyar salut i benestar.

Jo no entraré a descriure les propietats del salmó, ja que no sóc experta en el tema, però sí que vull enumerar algunes de les múltiples possibilitats d’utilització d’un tros de salmó marinat. Entrants, pasta, arròs, pizza, llegums… Són tants els plats en què podeu introduir aquest ingredient, que si el teniu preparat al vostre refrigerador, no podreu deixar d’usar-lo en un bon grapat d’àpats.

Ingredients:

un llom de salmó sense espina

sal grossa

sucre negre (la meitat que de sal)

oli d’oliva

Procés:

Primer congelem la peça de salmó. Quan anem a utilitzar-lo, el descongelem.

En un bol, barregem la sal i el sucre.

En la base del plat o la safata on anem a marinar el salmó fiquem una bona capa del preparat anterior.

Sobre la sal i el sucre fiquem el llom del salmó amb la pell a la base. El cobrim amb la resta del barrejat.

Fiquem  paper de cuinar  sobre el salmó i al damunt li posem pes.

Ho deixem tot a la nevera 24 hores.

Una vegada ha transcorregut aquest temps, traiem el salmó del preparat i el rentem amb aigua. El fem a filets, el fiquem en un recipient de vidre, si és possible,  i el cobrim amb oli d’oliva.

Ja ho tenim!

Una bona recepta base, amb moltes possibilitats.

** Les quantitats van en funció de la grandària del llom de salmó. S’ha de preparar la barreja suficient per a poder ficar a la base i cobrir totalment el salmó.

tAstantelmón2016

Un comentari

Els comentaris estan tancats.