Caldo de verdures


Caldo base de verdures

20160114_172512_4_bestshot còpia

Són de molta ajuda a la cuina del dia a dia. Ens donen la possibilitat de menjar saludable i amb tota la qualitat del menjar casolà.

Les noves maneres d’entendre la realitat que ens envolta ens ha llevat la qualitat del menjar sa i casolà.

Si nosaltres som capaços de cuinar i preparar bases per a la setmana o inclús per a cada 15 dies, podrem gaudir molt més que si comprem menjar industrial precuinat. Sols heu d’adonar-vos que nosaltres també podem preparar menjar, i amb 5 o 10 minuts a l’hora de dinar o sopar, tindrem el plat a taula.

La majoria de precuinats industrials, necessiten 5, 10 o 25 minuts de microones o de forn. Els cuinats a casa també. Així que gaudiu de la cuina i gaudiu d’un bon plat a la vostra taula. Jo els utilitze molt i em fan la vida molt més fàcil.

Així que podeu tindre un arròs amb verdures fet en un moment si us deixeu les verdures fregides i el caldo descongelant-se. Arribeu a casa, calfeu les verdures i el caldo, afegiu l’arròs i en 15 minuts arròs cuit. Que heu d’endur-vos tupper, per la nit descongeleu caldo, sofregiu les verdures, i feu l’arròs que després ficareu en el tupper. I moltes més coses que podeu fer sense perdre la possibilitat de menjar sa, natural i amb la verdura  que trieu vosaltres  per a poder fer la vostra recepta.

Ingredients: 

2 alls porros

2 cebes

2 branques d’api

2 naps

4 carlotes

oli d’oliva

sal

10 boletes de pebre negre

Aigua

Procés:

Trossegem les verdures, les fiquem a la cassola amb oli d’oliva, la sal i el pebre negre. Cobrim d’aigua, que passe uns tres dits, i deixem coure. Una vegada haja alçat el bull ho deixem una hora a foc mitjà. Esperem que es refrede i separem les verdures del caldo.

Podem fer un puré amb les verdures, unes croquetes, una sopa milanesa, etc… El caldo el fiquem en tuppers i el congelem.

tAstantelmón2016