Arròs amb bledes, espinacs, bolets i lletsons

el

 Un arròs fet amb bledes, espinacs, males herbes, com els lletsons, i bolets que vénen dels boscos de més a prop.

foto248

Hi ha receptes fetes i que estan en desús. A poc a poc tractaré de recuperar-les a través dels llibres i del boca a boca de la gent del meu entorn.

Hui he provat a fer un arròs amb un ingredient tan nou per a mi i els meus, com vell en el seu ús a les cassoles de l’horta.  Els lletsons, males herbes que creixen baix dels tarongers i que volen ser eliminades pel seu comportament, tornen a la meua taula i ho fan per la porta gran.

El mercat ens ajuda a decidir què hem de comprar. També ens diu que si un aliment no és econòmicament productiu, a ells no els interessa, ens el faran oblidar i acabarem deixant de reconéixer-lo i no l’utilitzarem a la nostra cuina. Però jo dic que no, i em resistisc a deixar i oblidar el nostre passat. Hem evolucionat, és cert, però no hem d’oblidar les coses bones i mantenir-les entre nosaltres.

Ingredients:

1 garba de bledes

1 garba d’espinacs

lletsons (jo els vaig collir de l’hort del meu oncle)

fesols bullits  (fesols)

1 creïlla gran

oli d’oliva

ceba

tomaca

alls

pebre roig

bolets (rovellons, llenega)

Procés:

Fiquem a bullir les bledes, els espinacs i els lletsons 1 hora i mitja.

En una paella fiquem a sofregir la ceba, la tomata i els alls, tot trossejat.

Fiquem el pebre roig i sofregim uns segons. Quan la ceba ja estiga feta, sense passar-se, afegim els bolets, trossejats i li donem unes voltetes.

Una vegada ha passat l’hora i mitja, afegim a la cassola els fesols bullits. Si no els tenim bullits els haurem d’afegir al primer pas, juntament amb les bledes, els espinacs i els lletsons. També afegim la creïlla trossejada i ho deixem bullir tot uns 20 minuts més.  Tastem de sal.

Afegim l’arròs i deixem coure 15 o 20 minuts.

Recepta d’arròs amb bledes i bolets de “Bene Vijuescas”, Vinalesa.

tAstantelmón2015