Crema de ceba


Una crema, saludable i senzilla

foto235

Hui he llegit un post que parlava de la “thanksgiving”, açò és el que diu una part de l’article:

Una celebración tan fundamental como el ‘Thanksgiving’ no hay manera de que la incorporemos. Rechazada por ajena, no nos damos cuenta de si hay una fiesta que debería ser universal es, precisamente, ésta. Una fiesta que nos enseña a apreciar lo que tenemos. Una casa, una familia, comida, salud, seguridad, educación, algo de dinero.              

                                                                                                                            Lola Mayenco

Un dia vaig decidir que la vida que  volia viure no era la que estava vivint. Vaig dir-me a mi mateixa que viure al món, era molt més senzill. Podia fer el pas i tirar endavant. Així ho vaig fer. Encara em sent estranya, però cada dia que passa, vull fruir del moment sense haver  de patir un moment, d’estres, d’imposicions mecàniques i de càlculs de beneficis ficticis fins arribar a l’extrem de ser insuportable. Vull lluitar amb els meus somnis, fer-los realitat i deixar de banda la incredulitat de tot aquell que encara es troba dins del sistema industrial.

Necessite una casa, viure amb la meua  família i que tots gaudim d’una bona salut, tindre una seguretat, no deixar de banda l’educació i per poder funcionar en aquesta societat, tenir uns pocs diners per caminar dins de l’engany. I així vaig, poc a poc gaudint i lluitant amb el moment.

Fer una crema com aquesta et transporta al món de les sensacions. El plaer de fer la crema, gaudir-la amb la gent que estimes i deixar al cor tindre el privilegi de robar a la raó uns minuts de plaer descontrolat, deixa que les sensacions es troben lliures d’imposicions.

Una crema blanca, sense color, però plena d’emocions.

Ingredients:

500 g de ceba tendra

350 ml de llet d’avena

sal

pebre negre molt

oli d’oliva

10 o 12 ametlles crues amb la pell

Procés:

Sofregim la ceba, prèviament trossejada, amb el foc al mínim. Quan ja la tenim transparent, afegim la llet i deixem coure de 10 a 15 minuts. Cinc minuts abans  que acabe de coure’s al foc afegim el pebre negre molt, al gust.

Deixem que’s gele i triturem amb el robot, la batedora o el que tinguem.

Jo he pelat unes ametlles i les he ficat al damunt, li dóna un altre sabor.

A gaudir d’un entrant calentet a les nits d’hivern.

tAstantelmón2015