Truita amb suc del Priorat


Una truita, un moment, un record!!!

foto167

Una truita d’aquelles que et fan gaudir del moment. Un plat exquisit amb ingredients naturals i fet amb l’enginy de la necessitat.

La recepta me la va donar la Pati  de Cal Joc  a Torroja del Priorat. Em va fer gaudir i em va proporcionar una recepta diferent. Mai haguera imaginat que un plat, senzill, humà i fet amb l’amor que es desprén a la cuina et poguera impressionar tant com em va impressionar a mi. Quan fas allò que et satisfà, sents el plaer de gaudir de les sensacions dels teus comensals.

És una recepta tradicional, desconeguda fora de l’entorn propi, feta amb productes bàsics de la nostra cuina, i sobretot feta amb l’amor d’algú que s’estima el que fa.

Els 5 sentits es van quedar amb tot el que envoltava aquest plat quan me’l van presentar, i així és com l’he fet jo, amb tots els sentit ficats a l’hora d’elaborar-lo. He de destacar la sinceritat, la humilitat i la passió de la cuinera de Cal Joc. Sense adonar-se va fer que quedara en mi instal·lat un plat que faré i desfaré com a plat senzill, especial i de celebració.

L’he acompanyat amb un vi negre del Priorat, també de Torroja del Priorat “Palet 13”. No entenc molt de vins, però he de dir-vos que des del meu desconeixement, complementava perfectament el plat.

L’amor a la cuina, a la vida i a la terra ens fa sentir lliures i plens. Ho trobe a faltar molt ací al poble on visc, un poble que està prop de la gran ciutat de Valencia, un poble de l’horta. Ens estem enrajolant massa, ens estem deixant dur per allò que es diu modernitat. Aquesta no és més que una part del nostre benestar, la gran majoria depén de nosaltres. La terra, la vida i la humanitat no pot suplantar-la el consumisme imposat.

Ingredients:

600g d’espinacs

100g de fesols bullits

150g de bacallà desalat

10 ametlles crues

3 dents d’all

2 ous

julivert

aigua

pebre roig dolç

sal

Procés:

Fem la truita:

Sofregim una dent d’all. Afegim els espinacs i els fesols i ho fregim tot. Afegim l’ou batut i fem la truita. La deixem refredar.

Fem el suc:

En una paella amb oli d’oliva, fregim els talls de bacallà, fiquem la picada de les ametlles, el julivert, el pebre roig i les dos dents d’all restant. Ho sofregim tot uns 2 minuts.  Afegim l’aigua i quan alce el bull ho deixem uns 5 minuts aproximadament

Deixem el plat preparat:

En una cassola de fang afegim la truita gelada i al damunt deixem caure el suc amb la picada i el bacallà.

Si la deixem un parell de dies al frigorífic, estarà molt més gustosa.

Una recepta molt fácil de fer i amb un sabor de terra i mar.

tAstantelmón2015

 

 

2 comentaris

  1. tastantelmon ha dit:

   Espectacular, Lluis. Una recepta, com dic feta amb l’enginy de la necessitat! Una sort haver trobat el lloc on la cuina de casa s’ha traslladat sense cap mes pretensió que donar a coneixer el plaer d’una cuina de casa senzilla i feta amb amor.

   Salut

   M'agrada

Els comentaris estan tancats.