Cordials


Els cordials són els germans més llaminers dels “rosegons”, que és el dolç més nadalenc, per dret propi, de les comarques d’Alacant.

Es creà per donar-li més llarga vida als rosegons i a més el cabell d’àngel els manté més temps tovet.

El cas és que per la seua acceptació tan unànime, han deixat de ser un dolç exclusiu del Nadal per consumir-se tot l’any. Hi ha llocs on es consumeix inclús a l’estiu.

foto97

La indústria ens ompli de grans oportunitas als estants de la dolçor, als grans supermercats. Corredors plens de bosses ofegades, de no sabem molt bé què, deixen que els nostres sentits es perden en una dolçor imposada pels mateixos models econòmics que s’han instal·lat al lloc d’encontre de tots aquells que pensen que l’acte de menjar, no és més que aixó, un acte que no té cap objectiu, llevat del d’omplir l’estómac.

Tenia ganes de provar i fer dolços artesanals, dolços fets amb elements naturals i que no ens deixaren indiferents.

Se’m va presentar l’oportunitat de conéixer un pastisser alacantí, d’estos que passen desapercebuts, però que al seu forn, l’amor i la passió per la tradició i les noves creacions no deixa indiferent a tot aquell que passa pel seu niu de creació.

Així que per començar esta nova etapa, amb una nova pestanya al meu bloc (EL FORN A CASA), Josep m’ajudarà a fer realitat les receptes del seu forn, dolces i salades, fetes a casa, amb ingredients naturals, de forma artesanal i amb l’atreviment de deixar en les meues mans les seues creacions, d’abans i d’ara. Ens trobarem amb les dificultats de la poca precisió dels forns de casa, però això no ha de ser un obstacle. Jo les compartiré  amb tots vosaltres i així podrem gaudir tots junts de l’experiència de fer el FORN A CASA.

 

Quantitats per a fer uns 20 cordials.

250g d’atmetlla ratllada

250g de cabell d’àngel

50g de sucre negre

1/4 de pell de llima ratllada

1/2 ou

neules

 

Jo  ratlle les atmetlles i el sucre. El grossor de l’atmetlla depén de gustos. A mi m’agrada que es note, però si a vosaltres no us agrada, heu de triturar-les un poc més, no té major problema.

 

Preparació:

Barregem en un bol l’atmetlla, el sucre i la llima.

Afegim el cabell d’àngel i l’ou a la barreja anterior.

Sobre les neules anem deixant xicotetes porcions de la preparació anterior. Han de tindre una textura prou consolidada perquè es queden com us presente a la foto.

Ho fiquem a sobre d’una safata del forn prèviament escalfat i l’introduïm.

Els fornegem 20′ a 200º de temperatura amb el forn dalt i baix.

Ensucrem per damunt.

Ja tenim les pastes per al café del diumenge!

**Heu vist que fácil?

Unes pastetes, sanes i naturals.

 

Pastes fetes amb la col·laboració de:

logojoseppanaderia3

 

tAstantelmón2015