RECEPTES BASE – PRACTICANT LA “MISE EN PLACE”


  POSANT EN PRÀCTICA LA:

  “MISE EN PLACE”

foto94

LA MISE EN PLACE, és un terme francés que vol dir  “Posat al lloc” (traducció literal). S’aplica a  l’àmbit professional gastronòmic, és la manera en què s’organitzen les cuines dels grans restaurants per a poder atendre tota la demanda que al menjador arribarà eixe dia,  per dinar o per sopar.

És molt fàcil d’entendre. Si no tingueren les bases de la recepta preparades, especialment en les receptes amb una cocció llarga, seria impossible demanar un plat i que en qüestió de 10 minuts el tingueres a taula, per a poder gaudir d’ell.  Per exemple, unes galtes de porc, necessiten una cocció d’unes 3 o 4 hores mínim, si a la carta del restaurant ens ofereixen este plat, no poden fer-nos esperar eixe temps per a atendre la nostra comanda. En una paella de marisc, el caldo de peix l’han de tindre fet, i preparades totes les peces que la composen ja sofregides. Així donaran, en un temps raonable, el plat desitjat als comensals. Ja vos dic que seria impossible fer una paella de marisc o qualsevol arròs si no tinguérem preparat el caldo, la verdura, la carn o  el peix.

Així que seguint la tècnica i la filosofia que apliquen els grans xefs a les seues cuines, nosaltres, els que no ens dediquem a la cuina professional, hem de poder compaginar un bon menjar casolà amb el nostre treball del dia a dia, ja siga a casa, a l’oficina, a la fàbrica, a l’horta o donant classes a l’escola.

La indústria ens proveeix del que necessitem amb els seus precuinats. Si vos n’adoneu, ací ja esteu ficant en pràctica, aquesta filosofia. Arribar a casa, cuinar un plat d’arròs amb un caldo preparat embassat en cartró i a menjar.

No us heu plantejat, que a casa, d’una manera organitzada i amb la qualitat del producte ecològic, local i  de temporada, podríem també practicar-la? D’aquesta manera menjaríem el que anem buscant als restaurants, menjar casolà.

Doncs açò és el que us propose en aquest nou apartat del blog, tirar endavant un projecte propi, de cadascú de vosaltres, aprofitant la tècnica dels grans xefs, i fer una cuina de casa com la d’abans, amb l’evolució gastronòmica d’avui.  La cuina de casa, sempre ha sigut una cuina feta amb amor i qualitat, per què renunciar al que és nostre, tenint-ne la possibilitat?

Començarem aprenent a fer caldos, veureu que fàcils i econòmics vos resulten. Els farem amb un menjar de qualitat.

tAstantelmon2015