Broqueta de llomello de porc ecològic cuinat a baixa temperatura


La cuina a baixa temperatura, un plaer al paladar més exigent!

20150723_135500

Quan parlem de la cuina a baixa temperatura, estem parlant d’una cocció més lenta. Al ser la temperatura més baixa del que estem acostumats els aliments necessiten més temps de cocció.

Hui hem fet un tros de llomello de porc ecològic al forn, a una temperatura de 100º. Ha necessitat 3 hores de forn. Açò ens ha fet fer un tAst, amb una  carn més tendrá i una textura molt diferent a la que estem acostumats. Ja us dic que és molt més agradable i el llomello està sucós. També he de dir-vos que he utilitzat matèria de primera qualitat, i això també ajuda. Us assegure que la butxaca no es buidarà i el cos ho agrairà. A més de salut i benestar tindreu uns moments de complicitat amb el vostre carnisser, compartireu experiències culinàries i us aconsellarà com fer un bon plat amb una carn de qualitat.

Un plat molt fácil i que podem combinar amb l’albergina farcida d’ahir.

Ingredients per a 5 persones:

1 kg de llomello de porc en un tros

pebre negre mòlt

sal

comí mòlt

oli d’oliva

sal

pimentó verd o roig

pals per a fer la broqueta

Procés:

Impregnem tot l’exterior de la peça de llomello amb pebre negre mòlt i comí.

Fiquem la peça en la safata on anem a cuinar-la i li fiquem oli d’oliva i sal.

Introduïm en el forn, prèviament precalfat, i deixem que es coga a una temperatura de 100º unes tres hores, aproximadament.

Una vegada feta, la traiem del forn i podem consumir-la en el moment o tindre-la preparada per arribar a casa després del treball i calfar-la per dinar.

Fem quatre tires grosses, tal i com veieu a la foto, i fiquem al pal combinant carn i pimentó. Li fiquem, si volem, una salseta per damunt, pot ser salsa de soja, oli d’oliva… el que més us agrade.

A gaudir d’un plat sa i diferent, un plat de casa, fácil, senzill i després del forn, ràpid de fer.

tAstantelmón2015