Sopa freda de carabassó groc amb múrgola farcida de formatge cremós


Ara és el moment de fer un tAst fresquet. 

 

20150714_141021

Ens fa molta calor. A València, el lloc on jo visc, s’ha instal·lat una calor que no ens deixa moure amb naturalitat. Estem més cansats del que és habitual. La meua ment necessita refrescar-se i poder atendre tot allò que  vull fer, però us assegure que és ben difícil.

Així que després d’uns dies sense publicacions, torne amb tots vosaltres i espere que us agraden les meues noves receptes.

A poc a poc, farem un tAst al món. Us assegure que el tAst és infinit, els productes són els que tenim, però la seua transformació ens ofereix múltiples possibilitats a la cuina de casa. Deixem de costat la monotonia i fem habitual la nostra manera d’entendre la cuina amb la diversitat del moment. Aprofitem-nos de la producció local, dels productes ecològics, de la temporada, dels professionals que entenen del seu producte i ens aconsellen com si per a ells fóra el que ens estan venent.  Són tantes les coses que podem fer poquet a poquet, que ja us assegure que el nostre cos, el nostre entorn i tot allò que és important farà un canvi que serà més que satisfactori.

 

Necessitem:

un carabassó groc d’uns 500g (el trobareu a les tendes, o parades de mercats de productors locals)

una ceba d’uns 200g

300 ml de llet d’avena

oli d’oliva

sal

dos múrgoles per plat

formatge cremós fort (he utilitzat el formatge Peña Blanca, de la Quesería los Corrales)

Procés:

Trossegem el carabassó i la ceba. Sofregim en una paella fonda, amb l’oli i la sal, a poc de foc, uns 20 minuts.

Afegim la llet d’avena i ho deixem bullir, a poc de foc, uns 15 minuts.

Triturem amb la batedora o el robot.

Deixem refredar al frigorífic unes 4 hores, mínim.

Farcim les múrgoles amb el formatge i les reservem.

Abans de servir la sopa, hem de sofregir  les múrgoles que teníem farcides en una paella amb molt poc d’oli d’oliva.

Ara fiquem la sopa al plat i a sobre li fiquem les múrgoles, encara calentes.

I ja el tenim.

Més que deliciós!

** Tot productes de qualitat, de producció local i de temporada. Comprats al Mercat de Venda Directa de Godella (https://www.facebook.com/vendadirectagodella?fref=ts) i a la parada de Javi Algas Valencia, al Mercat de Russafa (https://www.facebook.com/profile.php?id=100005468718077&fref=ts ).

tAstantelmón2015