Falda de vedella amb salsa teriyaki


A l’estiu, amb la calor i els dies més llargs, ens dóna temps a fer més activitats fora de casa i  ens apeteix menjar al carrer.

Ací, la legislació encara no ens deixa fer menjar al carrer, tan sols a les fires i actes organitzats podem veure parades amb menjar de carrer.

El plat de hui, és menjar de carrer.

20150622_213233_Richtone(HDR)

La cuina no és inamovible. Ens permet utilitzar i reutilitzar elements i quasi a diari podem inventar i crear noves formes de menjar els plats. A través de l’observació i l’acumulació de noves idees que vénen de la nostra cuina i d’altres cuines del món, podem elaborar i acabar menjant un plat internacional, sense adonar-nos-en massa de com hem arribat a ell.

He de dir-vos que a través de l’experiència, cada dia que passa les habilitats creixen, a l’hora de cuinar. Açò ens permet reinventar, adaptar tot allò que ens envolta a la nostra cuina. Fer ús de tots els utensilis de la cuina sense la necessitat d’estar a l’última i fer combinacions entre els ingredients, adaptant-nos al que tenim al nostre rebost. La cuina no és estàtica, és dinàmica.

Estem acostumant el nostre gust al que ens diu la publicitat, les grans superfícies i les grans franquícies de restauració. Aquestes ens ofereixen sempre el mateix, no hi ha canvis significatius i això comporta que la nostra alimentació, arribat el moment, siga monòtona i sense sentit, sempre menjant el mateix. El que més em crida l’atenció d’aquesta nova forma de restauració de masses, és que quan anem a aquests establiments no pensem en què estem menjant, qui ho està produint o d’on ho estant important.  És clar que hi ha coses que ací és impossible produir, i no hem de negar el seu consum, però això no implica que hàgem d’abandonar la nostra riquesa natural i deixar-la en mans de no sabem qui.

Cuinar productes cultivats a prop de casa ens proporciona riquesa, natural, local, social i d’interrelació amb tot el nostre entorn, i alhora facilita la roda de l’economia local. Aprofitem la nostra climatologia que permet conrear molts productes, originaris o no de les nostres terres

Açò és part del que pense quan estic cuinant un plat. Jo estic canviant i tan sols us vull transmetre quines són les meues sensacions. Considere que són pensaments positius que m’agrada transmetre-us i compartir.

Passe a la recepta.

Ingredients:

1 kg de falda de vedella ecològica.

pimentó verd

pimentó roig

carabassó groc

oli d’oliva

canyella en pols

curri groc

pebre negre molt

cúrcuma

un got xicotet de vi dolç

salsa teriyaki

xile roig

coques de dacsa o coques de blat

Procés:

Marinem la falda de vedella amb canyella en pols, curri groc, pebre negre molt, cúrcuma i la sal. Deixem a la nevera unes 4 hores.

Preparem el forn, jo he ficat a sobre de la graella del forn la falda de la vedella, la reguem amb l’oli d’oliva, i amb el vi dolç. Baix de la graella he ficat la safata del forn,  per a què anara arreplegant l’oli.

20150621_132720

La carn la farem a baixa temperatura. El forn dalt i baix a 150º tres hores aproximadament.

Quan ja estiga feta la carn, la traiem del forn i la fem a tires.

Preparem una paella o el wok, fiquem la salsa que ha quedat a la safata del forn. Afegim els pimentons i el carabassó groc, trossejats. Comencem a sofregir, quan ja ho tinguem, afegim les tires de carn i li donem unes voltes. Afegim, la salsa teriyaki i continuem menejant fins que estiga ben barrejat.

Fem una salsa amb oli d’oliva i xile roig triturat.

Ho servim en taula, juntament amb les coques i cada un que és monte el seu plat.

tAstantelmón2015