Pici Toscani amb Jonc Marítim, Perles Wakame i Trompetes de la mort


Un nom llarg, un plat deliciós!

Fàcil, fàcil, fàcil!

20150613_142155_Richtone(HDR)

Ingredients nous:

Pici Toscani: és una pasta molt similar als espaguetis, però amb més cos.

Jonc marítim: sabor paregut al coriandre, però amb aportacions salines i frescor al plat.

Perles Wakame: Esferificacions d’algues wakame.

Pareix un plat complicat pels ingredients que du, però ja us dic que no. És com fer un plat d’espaguetis amb carn picada i tomata, però amb productes del mar i de la muntanya. Tots els ingredients extra que composen el plat, els podeu trobar al mateix lloc, i la pasta on habitualment la compreu.

Estem parlant de cuina de casa, cuina del dia a dia, cuina que podeu deixar preparada i menjar-vos-la quan arribeu a casa o emportar-vos-la, ben conservada, al treball. Possibilitats tantes com imagineu. Sols cal conèixer el producte de la mateixa manera que coneixeu els de les grans marques comercials i deixar que la vostra imaginació vole cap a llocs on us pensàveu que mai no arribaria. Decidiu-vos i compreu local. Doneu el pas, si us abelleix. L’estrés que vos provoca el treball diari, us assegure se n’anirà amb el descobriment d’un món que no podem deixar que desaparega, els mercats locals. Tan sols uns pocs atrevits fan possible que nosaltres, buscadors del producte desconegut, trobem el lloc on les ànimes volen espaordides i deixem el senyal del descobriment on amaguem els nostres secrets, el nostre blog.

*** El jonc marítim, les trompetes de la mort i les perles wakame, les he comprades a la parada d’algues del mercat de Russafa (Javi Algas Valencia ).  

Ingredients per a 4 persones:

400 g de pici toscani, o qualsevol tipus de pasta, la que més us agrade

2 branquetes de jonc marítim

160 g de trompetes de la mort

1 ceba xicoteta

sal

oli d’oliva

4 cullerades soperes de llet vegetal

perles wakame

Procés:

 

Bullim la pasta, el temps que ens marque el proveïdor.

En una paella, o en un wok, fiquem oli d’0liva. Quan ja estiga calent fiquem a sofregir les trompetes de la mort, la ceba i el jonc marítim,  tot prèviament trossejat. Guardarem un poc de jonc marítim i trompetes de la mort sense sofregir, per a ficar en finalitzar el plat i donar-li frescor.

Fiquem sal als ingredients del sofregit.

Afegim la llet vegetal i deixem que alce el bull.

Quan ja estiga la salsa feta, afegim els pici toscani i ho barregem tot.

Fiquem al plat, el decorem amb el jonc marítim, les trompetes de la mort, que havíem reservat, i les perles Wakame.

Ja el tenim!

20150613_142222_Richtone(HDR)

tAstantelmón2015