Xulles de porc ecològic


Hui us mostrem unes xulles de porc amb una guarnició de poma i pimentons.

20150521_134027

Molt fàcil de fer. Tot ecològic i econòmic. Estem parlant d’un sopar que costa menys de 4 euros per persona, que et deixa més que satisfet.

 

Si volem, nosaltres, amb el dia a dia, podem apostar per tindre una salut de ferro menjant menjar de qualitat. Carn, peix, verdura, fruita… Podem donar un pas avant comprant i movent l’economia local. Amb el nostre gest impulsarem la nostra salut i la nostra economia. Si el cercle el fem nosaltres, els xicotets, sempre avançarem; si deixem que les grans superfícies escampen tot el seu poder econòmic, ens quedarem sense res i ja no serà el mateix anar a comprar.
A mi, que m’agrada la cuina, la cuina de casa, em cal  algú de confiança, un professional que em guie cap on jo vull anar. Jo li plantege el que vull fer i ell em diu quin serà, en este cas, el tall de carn més adequat, com ja vaig dir al post del passat 18 de març  (http://wp.me/p4gaIS-CJ):

El que necessitem són, professionals, gent que no pense únicament en els màrgens de beneficis. Cal gent que tinga bones iniciatives empresarials i que alhora estimen allò que fan. Vos assegure que a aquesta parada ho trobareu, a més d’un producte, més que excel·lent.

Així que després d’haver arribat al punt de conèixer-nos i compartir les nostres passions, hem decidit que compartirem també les nostres energies. Junts vos volem presentar una cuina fàcil, saludable i econòmica feta amb  productes de qualitat ecològica.

Ingredients per a 4 persones:

 

4 xulles de porc ecològic de 300g c.u.

2 pimentons rojos

1 pimentó verd

1 ceba

2 pomes ecològiques xicotetes

5 o 6 dents d’all

fulles de romaní, seques o fresques

una cullerada de sucre de canya

oli d’oliva

sal

pebre negre mòlt

2 cullerades de vinagre de Jerez

mantega

 

Procés:

 

Preparem les xulles del porc, les salpebrem, repartim el romaní per les dos cares i deixem caure damunt d’elles les dents d’all, obertes.

Tallem, els pimentons, la ceba i les pomes a tires.

Fiquem una paella al foc, una paella d’una fondària de 5 cm. Afegim l’oli d’oliva, i quan ja estiga molt calent, afegim els pimentons, la ceba i les pomes. Les cuinem a foc viu. Quan ja veiem que els ingredients van fent-se, afegim el sucre i el vinagre.

Quan ja estiga tot, ho apartem a un plat i deixem la mateixa paella al foc.

Afegim un poc d’oli d’oliva, si cal. Fiquem les tallades de la carn i deixem que es facen a poc a poc. Quan ja estiguen fetes, afegim la mantega i deixem que es rostisquen per fora.

Muntem el plat, fiquem el pimentó i la xulla, i…

A gaudir d’un bon sopar.

 

Ràpid, saludable, fàcil i econòmic…

 

Us recomane que compreu menjar de qualitat. No és tan car com podeu pensar. Esta carn t’aporta un sabor, un color, una melositat, molt diferent de la que ens han acostumat els grans productors i els grans supermercats. Quan comprem menjar hem de pensar que el bon menjar, ens dóna qualitat de vida, salut i energia renovada!

 

 

tAstantelmón2015