Musclos amb llet de coco i fulles de llima kaffir


Musclos de la mediterrània amb un toc de sabors d’Àsia

20150429_153238

 

M’agrada aprendre d’altres cuiners, aquells que es dediquen a la cuina professional i no tan professional. A través dels seus blogs o programes de televisió ens fan veure que tot és possible. Ens ensenyen que podem fer un tAst d’un plat tradicional amb la introducció de nous elements, que fan que aquest siga diferent. A través de la visualització del treball dels xefs o bloguers cuiners, la nostra imaginació vola cap a llocs insospitats i ens deixa experimentar i crear els nostres propis plats, sense por, amb la incertesa de què farem un tAst explosiu de nous sabors i ens impregnarem d’una olor desconeguda fins al moment.

Ja hem començat a menjar musclos del mediterrani. Al mes de Maig, a les pescateries, arriben els primers exemplars d’aquest marisc, fàcil de cuinar i de menjar. Aquí a València els fem amb llima, alls i un poc de pebre roig, els deixem uns minuts a una cassola tapada i ells soles s’obrin. Hui no els faré igual, els donaré un toc diferent, he introduint un ingredient que utilitze molt, però, no molt habitual a la cuina mediterrània. Amb les possibilitats, sense adonar-nos podem gaudir de sabors del món.

 

Així que hui tastarem uns musclos amb llet de coco i fulles de llima kaffir.

Per a quatre persones:

1 Kg de musclos

250 ml de llet de coco

1 cebeta

la part blanca d’un all porro

1 llima

20 g de gingebre

20 g de salsa de peix

2 fulles de llima Kaffir

50 ml de vi blanc

sal

fulles de coriandre o julivert fresc

oli d’oliva

pasta de curri verd

Procés:

Netejar i picar el gingebre, la cebeta i l’all porro. Ho fiquem dins d’una cassola amb oli d’oliva. Deixem ofegar a poquet de foc, no deixarem que agafe color.

Quan ja estiga la verdura feta, afegim una cullerada de pasta de curri verd, pugem el foc un minut. Afegim el vi blanc i deixem que s’evapore l’alcohol. Afegim la llet de coco, les fulles de llima kaffir i cuinem fins que la salsa tinga un punt de crema espesa.

Afegim els musclos i esperem a que s’obrin. Afegim la salsa de peix i un poc de suc de llima. Provem i si està bé de sal, apaguem el foc.

Repartim les fulles de coriandre o julivert sobre els musclos.

A gaudir del plat!

tAstantelmón2015