Una idea, un moment!


Obertura

“Marianne du campagne”

Bandera francesa feta amb cremes vegetals del camp. Sota el semblant d’una dona amb barret, Marianne encarna la República Francesa i representa la permanència dels valors de la república i dels ciutadans francesos:  “Llibertat, igualtat, fraternitat”.

                                     Eloy García Bier

 

IMG-20150329-WA0000

He tingut el gust de poder participar d’una idea molt sorprenent per a un sopar d’amics. M’agrada haver ficat un poc de la meua part en l’elaboració de l’entrant que Eloi i Hermínia varen servir al seus comensals al sopar del passat 28 de març a casa seua.

El dia a dia està ple de casualitats, tots ens movem i podem trobar allò que ens mou. La meua passió per fer una cuina de casa, atrevida, desigual i sense tradició, dins d’un aprenentatge tradicional, i amb els productes més propers, fa que el meu cap es trobe darrere d’una idea cada moment. No deixe de moure’m, a la cuina. Des de la distracció sorgeix l’atzar de poder crear. Tot el que he après d’aquests anys que duc lluitant per fer de les necessitats primàries un plaer primordial, m’ha dut a aprendre que en la cuina tot és possible.

Eloi i Hermínia volien fer un sopar amb plats francesos. Pensant en un joc de banderes fetes amb productes naturals, vàrem atrevir-nos a fer una bandera francesa. Pareix fàcil, però té la seua complicació. El blanc i el roig són fàcils de treure, però el blau no ho és tant. Sense colorants ni conservants, amb productes primaris transformats amb una crema i amb la bona intenció de la prova efecte, vàrem obtindre el resultat que veieu a la foto.

Què penseu? Com hem arribat als colors? Quins aliments hem utilitzat per arribar al final?.

tAstantelmón2015