Galtes de vedella


SLOW TIME!

Un plat que no heu de deixar de tastar !

20150311_144601

 

És un plat que necessita temps, però quan més temps tenim més gaudim de l’aventura d’un tast diferent. Un plat d’abans, un plat que enriqueix el nostre paladar. L’he cuinat amb l’amor que em dóna voler fer el que m’agrada fer i aprofitar el moment que vivim per a fer un canvi i retornar a gaudir d’allò que em negue a deixar enrere. Vull avançar amb la modernitat, però no vull deixar de gaudir del que tenim, no vull perdre el saber d’abans, vull saber més per a poder gaudir més, vull parar el temps, i gaudir del temps.  “Slow time”.

 

Necessitem per a quatre persones:

4 galtes de vedella

2 carlotes

2 cebes

comí

200 ml de vi dolç

aigua

farina

oli d’oliva

sal

Procés:

Enfarinem les galtes de vedella i les fiquem a sofregir amb l’oli d’oliva, a la mateixa cassola on anem a coure-les. Les sofregim 1 ‘ per cada part i reservem en un plat.

En el mateix oli que hem sofregit les galtes, sofregim les carlotes i les cebes, prèviament trossejades. Quan ja les tinguem, afegim una cullerada de comí i sofregim uns segons. Afegim el got de vi dolç i deixem que s’evapore uns segons.

Ara afegim les galtes i fiquem aigua o caldo de carn fins que les cobrim.

Deixem coure a poc de foc unes 2 hores, anem punjant amb una forqueta per a comprovar que estan tendres.

Jo he triturat  les carlotes i les cebes, però podeu deixar-ho sencer. He preparat unes carxofes ofegades amb oli i alls i les he servides  com acompanyant del plat.

Com veieu, estem davant d’un plat molt fàcil de fer. Tan sols necessitem allò que hem perdut, la paciència i la serenor per a parar i gaudir de l’oportunitat de viure la terra amb respecte. Si ho fem així ella ens respectarà a nosaltres.

tAstantelmón2015