Canelons d’espinacs amb tinta de sèpia


Un plat de diari, sense molta complicació, molt sa i diferent !

 

20150219_141517

 

Esta entrada ja fa temps que volia haver-la presentat, però hi ha vegades que el temps no deixa espai per a poder complir amb tot allò que voldries fer i has de triar. La idea dels canelons l’he agafada del blog,   http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/2014/06/canelons-despinacs-sense-beixamel.html ” Pilar va ser la primera persona fora del meu cercle que va fer un comentari al meu blog i no m’oblidaré mai d’aquell dia. Em va impressionar, ja que aquest món és molt gran i  mai penses que algú de tan lluny es fixe en el teu blog. A la seua recepta treballa els canelons d’espinacs, sense beixamel i al seu lloc incorpora tomata. Però jo, el farcit l’he treballat amb espinacs, all i ceba, la salsa l’he feta amb llet d’avena, un poc de farina per espessir i tinta de sèpia. No té el mateix color, però aconseguim fer un plat ràpid i lleuger.

Ingredients:

12 plaques de canelons

600 g d’espinacs

1 ceba

4 o 5 dents d’all

un got de llet d’avena

una o dos cullerades de farina fina de dacsa

1 bossa de tinta de sèpia natural

oli d’oliva

 

Procés:

Preparem les plaques de canelons, tal i com ens diu el proveïdor.

Fiquem una paella al foc amb oli d’oliva i anem incorporant a poc a poc, la ceba, les dents d’all, els espinacs i la sal, tot trossejat. Sofregim i deixem, que es refrede.

En una altra paella, preparem la beixamel. Jo la faig amb l’oli d’oliva, afegim les dos cullerades de farina i sofregim a poquet de foc, juntament amb la tinta de sèpia. Quan ja estiga tot barrejat, afegim la llet i no deixem de moure fins que no adquirisca l’espessor desitjat.

Farcim les plaques de canelons amb els espinacs, fiquem al recipient on anem a fornejar-los i a sobre posem la beixamel. Decorem amb sèsam i fiquem al forn uns 25 minuts a uns 180 º.

 

Este és el resultat :

20150219_141757-001

 

A gaudir d’un bon plat de pasta, sa, lleuger i amb moltes vitamines.

 

tAstantelmón2015