Una crema de naps


Fàcil i ràpida de fer!

Hem aprofitat les verdures que vàrem collir dimarts a l’hort del meu oncle Paco  i amb elles estem gaudint d’un menjar de qualitat.  Anit vaig fer una crema de naps i una truita d’alls tendres. Ho vaig aprofitar tot. Com sabeu, estem parlant de verdura ecològica 100 % i no fa falta llevar la pell del nap, tan sols hem de llevar-li la terra i tractar-lo de la manera més simple que pugueu trobar.

LA FULLA DEL NAP BLANC

20150303_101142

 

 

La recepta que vos propose és una de les més fàcils de fer. Totes les cremes són fàcils, però esta encara ho és més.

No és molt habitual, ací a València fer una crema de nap. Als receptaris de les nostres àvies, no existien receptes de crema de naps. El nap era una hortalissa que ficaven als caldos i després la llançaven, ja que ningú la volia. Tenia un sabor que no era acceptat pels paladars famolencs de carn, escassa per aquells temps.

Les possibilitats que ens dóna el menjar són tantes i tan variades, que quasi les podem considerar infinites.

El de hui és un plat molt senzill en la forma i en el fet. No necessita de molts ingredients, ni de moltes voltes per arribar al resultat final.

 

 

INGREDIENTS:

500 g de naps

100 g d’all porro

50 ml d’oli d’0liva

500 ml caldo de pollastre suau o llet vegetal

sal

PROCÉS: 

Rentem els naps, l’all porro i els trossegem.

En una paella fonda o cassola, fiquem l’oli d’oliva i quan estiga calent afegim els naps i l’all porro. Sofregim uns 15 o 20 minuts a poquet de foc.

Una vegada sofregit, afegim l’aigua i la sal. Deixem bullir uns 25 minuts. Si teniu termòmetre, per al menjar, intenteu que estiga a una temperatura de 100 º.

Triturem amb el robot.

20150304_210144-001

 Ja podem gaudir del plat !

tAstantelmón2015

Un comentari

Els comentaris estan tancats.