Una altra alternativa és POSSIBLE !20150303_131912

 

 

Jo dic no !

A continuar envoltada de contaminants, als missatges subliminars, missatges estudiats per a contradir-me cada vegada que he obert el calaix de l’incertesa saludable, a què juguen amb la meua terra i amb el meu entorn social.

Vull gaudir d’una cuina oberta i canviar al seu costat,  també vull un canvi raonable en el medi i la societat.

Som nosaltres com a consumidors els que tenim al nostre abast, fer possible el canvi. Si nosaltres no els seguim, ells ens tindran que seguir a nosaltres i convertirem allò que pensem que no és possible, en POSSIBLE!.

SEMPRE pensem que no podem ser consumidors de productes ecològics i de proximitat, pels seus preus. Sempre amb els diners com a  excusa, però, com ens trobarem si arriba el dia en que no tinguem més remei que consumir estos productes perquè el nostre cos haja emmalaltit gràcies a ser consumidors de productes infectats, tant vegetals, com animals? Doncs, donem el pas i comencem a:

             Consumir menys:

                                              productes processats

                                              productes embalats

                                              productes amb un alt index de utilització de productes químics per a la seua comercialització

             *** hem de ser responsables en el nostre consum i consumir el que realment necessitem.

El meu objectiu és apropar-me cada dia més a un consum més responsable, és el que he intentat transmetre al meu blog, i el que he intentat dia a dia, però d’una manera un tant desorganitzada, fins ara jo anava publicant receptes, els dies que podia i que trobava inspiració. No és fàcil dur a terme un treball que té un objectiu, però que no està molt definit. Gràcies a la meua  introducció al món dels bloggers he aconseguit a poc a poc anar coneixent millor el que vull contar-vos al meu blog, què vull donar i com vull canviar la meua vida i la de la meua família i donar-vos a conèixer a vosaltres que em seguiu, que una altra alternativa és possible. No penseu que estem fent un pas enrere, estem intentant deixar de costat una vida d’excessos sense sentit, potenciant l’economia local i donant pas a una societat més sostenible, i podem, com no, provar de tastar altres sabors, d’altres mons, però sense oblidar-nos mai, qui som i d’on som.

El menjar ecològic i de proximitat, no és un menjar vegetarià en exclusiva, el menjar ecològic i de proximitat és un menjar complet, amb carn i peix, acompanyats amb les fruites i verdures que ens dóna la mare terra, no maltractats pels productes químics i que conserven totes les substancies necessàries per a poder nodrir-nos tal com toca i sense fer emmalaltir el nostre cos. Cada dia tenim més a prop els productes de gent que anima al consum responsable, fent ells mateixos una producció responsable. Sabeu l’esforç que han de fer ells, els xicotets productors, per a fer aquest tipus de producció? L´economia mirada des del punt de vista monetari, que és el que primer ens ve al cap, no és gens generosa amb els xicotets productors i tampoc amb nosaltres, els consumidors.

Us anime, en la mesura que siga possible, a intentar un canvi. Serà beneficiós per a tots.

tAstantelmón2015

2 comentaris

 1. Jo ja fa temps que consumeixo només verdures ecologiques i de proximitat, amb les fruites és més difícil pero també ho faig sempre que puc… estic totalmetn d’acord amb tu! Un petó bonica!

  Liked by 1 person

  1. tastantelmon ha dit:

   Jo ja fa temps que consumeixo verdures ecològiques, amb la sort de que el meu sogre té camps, jo visc a l’horta nord de València, i tot l’hivern tenim taronges ecològiques per a consum propi i algunes verdures que planta als seus camps. Ahir mateix, el meu oncle Paco , que també té un hort, però en aquest cas d’autoconsum em va donar una lliçó de agricultura ecològica. Me va explicar, com fa ell per a tindre una varietat de verdures totalment ecològiques, sense cap tipus de químics a les seues verdures. La foto que fique al post esta feta de les verdures que ahir varem poder collir del seu hort. És un tema força interessant i que cada vegada hauria d’agafar més força aquí a l’horta de València i a tots els llocs on és pot viure de l’agricultura. Ens dona riquesa, socialment parlant i és així com podem apuntar-nos al carro de l’economia del benestar.

   Un Petó !

   M'agrada

Els comentaris estan tancats.