UN DINAR VEGÀ !


 

 Un dinar vegà !!!

 

DINAR VEGÀ-001

Dissabte, vaig tindre l’oportunitat de cuinar per a uns amics, un dinar vegà. Una altra manera d’entendre el menjar com a font d’alimentació.

És difícil seguir una línia culinària que agrade a tothom. És difícil seguir un ritme i és difícil poder fer entendre que al món hi ha diversitat culinària i cultura pròpia dels llocs que el conformen. Però aquesta és la meua passió,  i no entenc la por d’enfrontar-nos a tot l’entramat global i haver-nos de quedar  allà on som sense intentar entendre allò que no coneixem. Vull poder  gaudir de totes les opcions amb una visió global.

Estic oberta al món culinari i mai no deixe passar l’oportunitat de fer i tastar coses diferents i sentir el que poden aportar-me totes elles. Ho compartisc amb amics i ho compartisc amb tots vosaltres visualment.

Tots els mesos o quasi tots, ens reunim tres parelles d’amics i compartim a casa tot allò que ens atrau dins del menjar. Cada vegada ho fem a una casa, cada vegada tastem coses diferents i treballem a cuines diferents amb utensilis diferents.

Ens agrada donar-li un sentit al plat que estem tastant. De moment estem tornant a reeducar-nos en la qualitat i la història del nostre entorn culinari i social. Uns, ens encarreguem de la idea, uns altres de la compra i la transformació dels aliments, i uns altres de la beguda i la seua nova intromissió a les nostres taules. Intentem oblidar-nos de la indústria i anem al que hui denominem artesanal, i que abans era el dia a dia.  Pensem que abans, tot el que tenim avui en dia a les grans superfícies comercials, no ho teníem , però no és així, sempre hem sigut artesans i sempre hem gaudit del menjar.

Les encarregades de la compra i l’elaboració dels plats som Anna i jo, que  amb el permís de la resta del grup ens encarreguem de la cuina. Les Xefs del grup!.

El menú que vàrem elaborar va ser completament vegà.

* En breu tindreu les receptes de tots els plats fets, els publicaré de la següent forma:

Entrants

Primer plat

Acompanyants per al plat principal

Plat principal

Postres

 

Passe a detallar-lo:

 

Entrants: 

Paté d’alvocat, ceba i tofu.

Paté d’olives negres marcides, amb carlota i tofu.

Amanida de lletuga de fulla de roure, lletuga de fulla verda, pak choi, carlota, remolatxa, nap daikon i ràvens.

Primer plat: 

Crema de lletuga amb boletes d’arròs.

 Acompanyants per al plat principal:

          Fulles de carlota amb ametlles i carlota.

          Fulles de remolatxa i tofu amb espècies índies “Garam Massala”.

Plat Principal:

Estofat de seitan amb verdures.

Postre:

Pastís de xocolata i ametlles.

* Tot fet amb productes de primera qualitat, comprats al xicotet comerç o directament al productor.

He de dir que per a mi va ser un gust i vaig quedar molt satisfeta del resultat final. Cada vegada m’agrada més vore com funciona la cuina de casa. La cuina feta amb el cor, i que amb molt de gust compartisc amb els meus amics. El  sentiment de satisfacció personal que m’envaeix quan acabe, és molt superior a l’esforç realitzat.

Gràcies Anna, per acompanyar-me. Andreu, Carles, Mercé, Jordi, sou uns atrevits.!

tAstantelmón2015