Arròs melós d’ànec i castanyes


       

     A la tardor cuinem amb productes de tardor.

 

19.10

La cuina ens ajuda a transformar els aliments primers en menjars del dia a dia, i aquests li proporcionen al nostre cos els nutrients necessaris per a  dotar-lo de l’energia que el manté viu.

Cada vegada estic més centrada a intentar cuinar amb els productes que tenim més a prop. Hem d’aprofitar-nos del que tenim al lloc on vivim i experimentar sense por amb els aliments que la natura ens dóna. Hem de retornar a l’economia local i de temporada, per qüestions econòmiques i de salut. També hem de saber valorar el cost, no sols en termes econòmics,  sinó també socials i personals.

El primer plat que us faré, després d’una llarga aturada pel que fa a receptes, és un plat que no sé massa bé com em vaig atrevir a fer. M’apetia un arròs melòs amb algun fruit de la tardor. Tenia uns convidats a dinar, i vaig aprofitar-ho per  fer alguna cosa diferent i que no fóra habitual a la cuina de casa.

Gràcies Vicente i Amalia per venir a casa a dinar i atrevir-vos a tastar un plat que mai havia fet, i sobretot per animar-me per continuar amb aquesta nova etapa.

Les fotos que presente a la primera part, me les va enviar la meua amiga Noe. Ja l’he citada diverses vegades, és de Gandia i viu a Córdova. Ella va eixir un dia a passejar per la muntanya i les va enviar al grup de whashap que tenim juntament amb Adela. Com que jo sóc la cuinera del grup… elles van apretant per a què vaja agafant idees i poder dur endavant el bloc així que a més de saludar-nos quasi tots els dies em van dient cosetes perquè vaja fent camí.

Bé, passem a fer l’arròs:

 

20141019_144235

Per a quatre persones:

800 g d’ànec

300 g de castanyes

400 g d’arròs

oli d’oliva

sal

pebre roig

mitja ceba ratllada

mitja tomata ratllada

2000 ml d’aigua o caldo de verdures

En una paella fonda sofregim al mínim l’ànec trossejat. Els trossos han de ser molt xicotets. Quan estiga sofregit afegim les castanyes que prèviament haurem pelat (jo les vaig escaldar) i trossejat. Els trossos han de ser xicotets.

Quan les castanyes ja estiguen sofregides, afegirem el pebre roig, la mitja ceba ratllada i la mitja tomata ratllada. Sofregirem uns 10 segons i afegirem l’aigua o el caldo de verdures calent.

El deixarem bullir uns 20 minuts. Si veiem que ens quedem sense caldo, podem afegir-ne més. Quan ja duga els 20 minuts bullint, tastarem de sal i afegirem l’arròs i el mantindrem uns 15 minuts al mínim. El deixarem reposar i…  a dinar.

tAstantelmón2014