De calçotada a Heretat Masia Poblet


2014-03-20

El que més m’agrada dels viatges que fem en família, són les estones que dediquem a menjar alguna cosa que ací  habitualment no mengem.

En l’últim viatge que hem fet, no hem provat moltes coses fora del que és habitual, ja que l’objectiu principal era fer un poc d’esport de neu. Però sí que hem aprés moltes coses que crec que s’han de tindre en compte a l’hora de triar on menjar i què menjar.

L’economia de molta gent  està en hores baixes, ara bé, això no significa que hàgem de conformar-nos amb tot allò que trobem sense més. Cal exigir qualitat en el producte i en el servei que estem rebent. No podem perdre de vista els nostres cinc sentits i l’amor per la terra en tot el que fem. Alhora hem de poder experimentar tot allò que és nou per a  nosaltres, sense que ningú ens enganye.

Sempre aprenc coses noves de totes les eixides que fem, a més de gaudir i vore com el Joan va tastant i opinant sobre tot allò que és nou per a ell, i alhora aprenent molt sense adonar-se. Mar, encara és molt menuda, però ella experimenta i  també n’aprén.

Al camí de tornada vam parar en un restaurant situat en un mas al mig del camp, Heretat Masia Poblet,  i vàrem tindre la sort de poder tastar productes de la comarca de la Conca de Barberà, productes naturals i de proximitat. Vàrem menjar calçots, caragols a la llauna, galtes de porc, crema catalana; vàrem tastar l’oli d’oliva de la comarca, el xampanyet (un cava fet a casa),  herbes, pa amb tomata; i vàrem gaudir d’una molt bona experiència gastronòmica que us recomane que no deixeu passar. Tot el que vam menjar, per a mi va tindre el qualificatiu d’excel·lent.

Sense pretensions desmesurades però amb naturalitat, ganes i bons productes es pot oferir un servei i un menjar més que dignes, amb un punt d’excel·lència que caldria demanar a tots els establiments que ofereixen la seua cuina.

tAstantelmon2014