Arròs negre


.

Amb pocs ingredients i un rellamp al meu cap, ahir vaig fer per dinar un arròs negre, color que m’encanta. Teníem a casa, una convidada molt especial, plenament disposada a provar el meu menjar. Així que sense més, amb una hora de voràgine controlada, i custodiada en tot moment per  les meues víctimes, Paula i Andreu, vaig fer un arròs negre en paella.

No us vull marejar més, de seguida us dic com fer l’arròs, però abans volia dir-vos que vaig superar la prova, sembla ser que amb bona nota. Les seues cares en tastar-lo ho deien tot.

Arròs negre

20140307_135452

Necessitem per a quatre persones:

500 g d’arròs

900 g de sépia (bruta, que us la netegen a la peixateria i us donen la bolsa de tinta que hi ha dins de la sèpia)

1 o 2 bossetes de tinta (en el cas que compreu la sèpia neta i no tinga, ja , la bossa de tinta)

1 dent d’all

1/2 pimentó verd

1/2 tomata ratllada

1 cullerada de pebre roig

2 litres de caldo de peix

sal

oli d’oliva

Primer preparem la verdura, ratllem la dent d’all, trossegem en trossos molt xicotets el pimentó, i ratllem la tomata.

Fiquem la paella al foc amb oli d’oliva (150 ml). Quan estiga calent l’oli incorporem l’all i quan estiga mig fet, fiquem el pimentó i la tomata, més o menys uns 5 minuts. Afegim la cullerada de pebre roig i sofregim 30/40 segons. Fiquem la sèpia, trossejada, i quan ja estiga mig feta, uns 8 minuts, fiquem l’arròs i sofregim durant uns 5 minuts, juntament amb la tinta. I ara ja és el moment d’afegir el caldo.

Deixem que alce el bull, a foc fort, i una vegada alçat el bull, fiquem el foc al mínim i deixem que es vaja consumint el caldo, provem de sal i si fa falta n’afegim. Una vegada consumit el caldo, tapem la paella amb paper d’alumini i deixem reposar uns 15/20 minuts.

I llestos.

A gaudir del moment, “Carpe diem”

tAstantelmon2014