Paella d’hivern


20140215_141652Si fem un menjar amb productes de qualitat, és segur que ens eixirà un plat amb una qualitat inigualable.

Fa poc, comprant a una tenda, l’ama, parlant de cuina, em va dir com fer una paella d’hivern. Em va contar que ella era de la comarca de la Costera i que allí a l’hivern feien la paella amb la verdura que el temps dóna. Aquí a l’horta tenim el costum de fer la paella amb la verdura d’estiu (bajoca i garrofò)  i lògicament  a l’hivern no està disponible amb la qualitat que li dóna el seu temps.

Així que hui m’he decidit a fer la paella tal i com aquesta senyora em va dir. El resultat no ha tingun res a vore amb la paella que fem a l’hivern amb la verdura d’estiu que ens ve d’hivernacle o comprem congelada a les grans superficies.

Per a 8 persones

Necessitem:

Ànec,  (Jo he ficat 1/2 ànec excepte la cuixa i el pit. La xica m’ha trossejat la resta per a paella)

Pollastre ecològic, (de 1/2 pollastre li he dit que em separara la cuixa, l’entrecuix i l’ala. La resta trossejat per a paella)

       * Nota: de l’ànec tenim la cuixa i el pit per a fer un altre menjar , com per exemple provar a confitar-ho. Del  pollastre, la cuixa,  l’entrecuix i l’ala per a una altra ocasió, fer-ho al forn  amb ceba, romaní, timó i un poquet de vi.

faves 1 kg

carxofes 1 kg

tirabecs 150 g

arròs 800 g

oli d’oliva

pebre roig

safrà

sal

aigua

       Fiquem la paella al foc amb l’oli d’oliva. Quan estiga calent afegim l’ànec, el pollastre i sal. Sofregim amb poc de foc (10’+-)

       Quan la carn estiga quasi feta, fiquem la carxofa trossejada i les faves. Continuem sofregint a poc de foc (10’+-).

       Amb la carn i la verdura sofregida afegirem una culleradeta de pebre roig i sofregirem uns 40/50 segons. Immediatament afegirem l’aigua, fins a les anses de la paella. Fiquem el foc al màxim.

       Quan alce el bull fiquem el foc  a força mitjana i provem de sal. Si fa falta n’afegim. Incorporem el safrà i dixem bollint uns 20′.

      Ara és el moment de  l’arròs, que haurà de bullir uns altres 20′ a foc mitjà.

      10 minuts abans d’acabar de coure l’arròs afegirem els tirabecs.

       Deixeu que l’arròs repose uns 10′

Ja la tenim!!!!!

tAstantelmon2014